2016. július 24.

Zöldcitromos - málnás fagylalttorta


Hozzávalók(20-22 cm-es tortaformához): 

az alaphoz: 20 dkg babapiskóta, 5 dkg vaj, ½  zöldcitrom, 1 tasak vaníliás cukor:
a fagylaltkrémhez: 25 dkg mascarpone, 12 dkg porcukor, 10 dkg fehércsokoládé, ½  zöldcitrom, 3 dl tejszín, 40 dkg málna;
a díszítéshez:  1 dl tejszín, 1 teáskanál porcukor, 20-25 dkg málna.

Elkészítése: 


1. A zöldcitrom héját lereszeljük, a levét kiszorítjuk és szirupot készítünk 0,5 dl vízzel meg a vaníliás cukorral. 
2. A piskóták ¼  részét levágjuk. Fóliával kibéleljük a tortaformát, a szélére körberakjuk a piskótákat.
3. A megmaradt és a levágott piskótát összemorzsoljuk, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a zöldcitrom héját és összegyúrjuk.
4. A masszát a tortaforma aljába nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük. 


5. A fehércsokoládét felolvasztjuk. A mascarponet kikavarjuk a porcukorral, majd kanalanként adagolva beledolgozzuk a kihűlt fehércsokoládét. 
6. Hozzáadjuk a zöldcitrom levét meg a reszelt héját, majd beleforgatjuk a felvert tejszínt. 
7. A nagyobb málnaszemeket(kb. 20 dkg-ot) megtöltjük krémmel, a többit  villával összetörjük. 
8. A krémet két részre osztjuk, egyik részbe kavarjuk az összetört málnát. 


9. A babapiskótátkat enyhén meglocsoljuk az 1 pontnál elkészített zöldcitromos sziruppal. 
10. A málnás krémet a piskótás alapra kenjük, belenyomjuk a krémmel töltött málnaszemek felét. 
11, Rákenjük a fehér krémet és  belenyomjuk a megmaradt málnaszemeket. 2-3 órára fagyasztóba tesszük.
12.Tálalás előtt felverjük a tejszínt a porcukorral és bevonjuk vele a torta tetejét, majd ráhalmozzuk a málnaszemeket. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...