2016. augusztus 5.

Kókusztejes dinnyekoktél



Hozzávalók 4 személyre: 1 sárgadinnye, 4 dl kókusztej, 2 evőkanál méz, jégkocka, mentalevél.

Elkészítése: A sárgadinnyét és a kókusztejet 2-3 órára jól lehűtjük. A dinnyét félbevágjuk, húsát felkockázzuk(4 kis szeletet félreteszünk a díszítéshez), majd a mézzel és pár mentalevéllel együtt összeturmixoljuk. A végén beletöltjük a kókusztejet és felhabosítjuk. A poharakba jégkockákat teszünk, rátöltjük a koktélt és a félretett dinnyeszeletekkel díszítjük. 

 Megjegyzés: Ha a koktélt csak felnőttek fogyasztják, adjunk hozzá 60 ml kókuszlikőrt is. 



A kókusztej nem a kókusz belsejében található áttetsző lé, hanem a kókusz húsából kinyert folyadék. Íze enyhén édeskés, színe és íze a tehéntejre hasonlít,  enyhe kókuszaromával. Házilag is elkészíthető, nyers vagy szárított kókuszdióból. Meleg vízzel felöntve, krémesre kell turmixolni, majd állni hagyni, aztán sűrű vásznon leszűrni.

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...