2016. október 30.

Emeletes élvezet


Hozzávalók
1 réteg: 25 dkg darált keksz, 5 dkg vaj, 5 dkg porcukor, baracklekvár;
2 réteg: 20 dkg tehéntúró, 10 dkg porcukor, 2,5 dl habtejszín, 1 tasak vaníliás cukor, 10 g zselatin;
3 réteg:  2 tasak vanília ízű krémpor(hidegen verhető), 10 dkg porcukor, 5 dl tej;
4 réteg: 3 dl habtejszín
5 réteg: 5 dkg tejcsokoládé.

Elkészítése:
 A darált kekszet összegyúrjuk a porcukorral, a vajjal és annyi baracklekvárral, hogy a massza összeálljon, majd kb. 30x30 cm-es tepsibe nyomkodjuk. 

A tehéntúrót botmixerrel krémesre dolgozzuk, összekavarjuk a porcukorral meg a vaníliacukorral, a fél dl vízben feloldott  zselatinnal, végül pedig beleforgatjuk a felvert tejszínt és rásimítjuk a kekszes rétegre. 

A vaníliás krémporokat összekeverjük a porcukorral, felöntjük a hideg tejjel és kézi mixerrel vastag krémhabbá verjük, majd a túrós rétegre kenjük. 

A habtejszínt felverjük  és a vaníliakrémre simítjuk, majd megszórjuk a lereszelt csokoládéval.




Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...