2016. október 10.

Zöldségleves pulykahúsgombóccal





Hozzávalók 6 személyre: 1 pulykaszárny, 40 dkg sárgarépa,. 1 petrezselyemgyökér, 1 pasztinák, 20 dkg kelbimbó, 1 hagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 10 dkg lúdgége tészta, só, bors, 1 tojás, 3-4 evőkanál zsemlemorzsa, kevés olaj. 

Elkészítése: A pulykaszárnyat megmossuk, enyhén sós vízben főni tesszük. Mikor felforrt lehabozzuk, majd közepes lángon főzzük. Közben a zöldségeket megpucoljuk, a gyökérzöldségeket karikákra, a hagymát apróra vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát és a gyökérzöldségeket, mikor a hús majdnem készre főtt beletesszük a levesbe. kb. 10 perc után kivesszük a pulykaszárnyat és beletesszük a kelbimbót. A húst leszedjük a csontról, ledaráljuk, hozzáadjuk a tojást meg a zsemlemorzsát, sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. A masszából gombócokat formázunk és belefőzzük a levesbe. Beleszórjuk a lúdgége tésztát is és a megmaradt petrezselyemzöldet és addig főzzük, míg a tészta megpuhul. 



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...