2017. március 16.

Zöldséges gombaragú - Ragot de ciuperci cu gogoșari


Hozzávalók 4-6 személyre: 1 kg apró csiperkegomba, 2 paradicsompaprika, 2 sárgarépa, 1 doboz konzervparadicsom(380 g), 1-2 hagyma, metélőhagyma, bazsalikom, só, bors, olaj, puliszka a tálaláshoz.

Elkészítése: Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük kb. 0,5 dl olajban, hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsompaprikát meg sárgarépát és együtt tovább dinszteljük, közben kevés vizet is töltünk alája. Mikor a sárgarépa puhulni kezd, beletesszük a szeletekre vágott gombát és az összevágott paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük és fedő alatt pároljuk, míg a leve elfő és besűrűsödik. A végén megszórjuk apróra vágott metélőhagymával és kevés bazsalikommal. Puliszkával tálaljuk. 

Megjegyzés: A ragut sóban főtt krumplival is tálalhatjuk, valamint bazsalikom helyett megszórhatjuk petrezselyemzölddel. 


 Ragut de ciuperci cu gogoșari

Ingrediente pentru 4 persoane:  1 kg ciuperci Champignon, 2 gogoșari, 1 conservă de roșii în bulion(380 g), 1-2 cepe, cepșoară, busuioc, sare, piper, ulei.

Prepararea:  Ceapa mărunțită se înăbușă în ulei, se adaugă gogoșarii tăiați cubulețe mici și se călesc împreună până ce devin sticloase. Se adaugă ciupercile feliate, iar după 3-4 minute roșiile mărunțite cu sos cu tot. Se asezonează cu sare și piper, se toarnă puțină apă și se fierbe sub capac la foc moderat până ce scade  și se formează un sos gros. Se presară cu busuioc și cepșoară mărunțite. Se servește cu mămăligă.  


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...