2017. november 4.

Rózsás sütemény -Shakespeare idejéből


Egyéb receptek Shakespeare idejéből

Hozzávalók: 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 4 evőkanál rózsaszirup, csipetnyi őrölt szerecsendió, 1 evőkanál tejszín, 1 nagy tojássárgája, 22,5 dkg rétesliszt, 1 evőkanál zúzott, kandírozott rózsaszírom.

Elkészítése: Kézi mixerrel habosra dolgozzuk  a vajat a cukorral, hozzáadjuk a tejszínt, a tojássárgáját, a szerecsendiót és 1 evőkanál szirupot, 2-3 percig verjük, majd beledolgozzuk a lisztet is. A masszát deszkára szedjük, kézzel összegyúrjuk, majd diónyi golyókat formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és egy pohár aljával kissé óvatosan lelapítjuk. 170 fokon, 10 percig sütjük. A forró süteményeket lekenjük a megmaradt sziruppal és meghintjük a zúzott rózsaszirmokkal.

Megjegyzés: A rózsaszirupot a következő keverékkel helyettesíthetjük: 3 evőkanál virágméz, 1 evőkanál víz, 1 teáskanál rózsavíz (narancsvíz vagy vanília kivonat).  



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...