2017. december 2.

Mozart golyók



Hozzávalók
15 dkg nugátmassza, 20 dkg marcipánmassza, 20 dkg 52 %-os kakaótartalmú  csokoládé, 1 evőkanál sótlan pisztácia, pár csepp pisztácia aroma, szórócukor;

a nugáthoz: 5 dkg héj nélküli, pörkölt erdei mogyoró, 5 dkg tejcsokoládé, 5 dkg porcukor, pár csepp olaj.


Elkészítése: Az erdei mogyorót kávédarálóban ledaráljuk, összekeverjük a porcukorral, majd rátöltjük a csokoládét és összekavarjuk. Ha nem állna össze, pár csepp olajat keverünk hozzá. A masszát hűtőben dermesztjük. A pisztáciát mozsárban összetörjük, addig dörzsöljük, míg pasztás állagú nem lesz. A marcipánt két részre osztjuk, felét fehéren hagyjuk, másik felébe pedig beledolgozzuk a pisztáciát, illetve néhány csepp pisztácia aromát. A két masszát külön-külön, fólia között 2-3 mm vastag lappá nyújtjuk, és kb. 2 cm átmérőjű kiszúróval korongokat szaggatunk mindkettőből. A nugátmasszából kis golyókat formázunk, mindegyik golyóra felülről fehér, alulról pedig zöld korongot teszünk, és középen a kétszínű marcipánmasszát ujjal összedolgozzuk. 1 órára hűtőbe tesszük, majd a megolvasztott csokoládéba mártjuk, szórócukorral díszítjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...