2018. január 28.

Pöttyös mákos


Hozzávalók:
a tésztához: 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 12 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, 1 evőkanál tejföl, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi só, 4 evőkanál baracklekvár;
a töltelékhez: 4 tojás fehérje, 15 dkg cukor, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 18 dkg őrölt mák, 2 evőkanál étkezési keményítő;
a glazúrhoz:  10 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál olaj.

Elkészítése:


1.      A margarint elmorzsoljuk a lisztben, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgát, a tejfölt, a citromhéjat, a sütőport meg a sót.
2.      Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, majd három egyenlő részre osztjuk. Egy 25x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.


3.      Az egyik tésztaadagot kinyújtjuk, a tepsibe tesszük, lekenjük a lekvárral, majd a második tésztaadagból 10-11 rúdat sordrunk és a lekvárra helyezzük.
4.      A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a citromhéjjal és a keményítővel összevegyített mákot. A tölteléket az alapra simítjuk.


5.      A megmaradt tésztát kinyújtjuk, a töltelékre helyezzük és villával megszúrkáljuk. 180 fokon, 20-25 percig sütjük.
6.      Ha kihűlt rásimítjuk a felolvasztott és olajjal elkevert csokoládét. 2-3 óra múlva szeleteljük. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...