2018. február 1.

Karamellizált alma krémleves


Hozzávalók 4 személyre: 1 kg alma, 15 dkg cukor, 1 evőkanál vaj, 2 dl főzőtejszín, őrölt fahéj. 


Elkészítése: A cukrot egy edénybe szórjuk és közepes lángon karamellizálódni hagyjuk. Közben az almát megpucoljuk, kockákra vágjuk, majd a forró karamellre dobjuk és összekavarjuk. Hozzáadjuk a vajat, 2-3 percig pároljuk, majd az alma kb. 40 %-át egy kanállal kiszedjük, a többit pedig felöntjük  6 dl vízzel és 3-4 percig főzzük. Levesszük a tűzről, botmixerrel turmixoljuk, felöntjük 1,5 dl tejszínnel, majd újból felforraljuk. A félretett almával, a megmaradt tejszínnel leöntve és fahéjjal megszórva tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...