2018. február 7.

Mustáros vese - Tocăniță de rinichi cu muștar


Hozzávalók 4 személyre: 3 disznóvese, 1 hagyma, 1 evőkanál mustár, 1 teáskanál francia magos mustár, 1 dl tejföl, 4 tojás, 1 teáskanál zsír, só, bors, citrom.


Elkészítése: A vesét lapjában kettévágjuk, éles késsel kivágjuk a fehér, eres részeket, hideg vízben kiáztatjuk, majd vékony szeletekre metéljük. A tojásokat keményre főzzük. A zsíron üvegesre dinszteljük a szeletekre vágott hagymát, rádobjuk a vesét, sózzuk, borsózzuk, összekavarjuk és 8-10 percig fedő alatt pároljuk(nem kell több ideig, mert megkeményedik). A tejfölt kikavarjuk a kétféle mustárral, rátöltjük a vesére és lassú tűzön egyet rottyantunk rajta. Félrehúzzuk,  citromlével savanyítjuk és puliszkával meg a cikkekre vágott tojással tálaljuk. 



Tocăniță de rinichi cu muștar

Ingrediente:   3 rinichi de porc, 1 ceapă, 1 lingură muștar, 1 linguriță muștar francez(ce semințe), 100 ml smântână, 4 ouă, 1 linguriță untură, sare, piper, zeama de lămâie.

Prepararea: Rinichii se taie în două pe orizontală, se curăță de vase și de părțile albe, se țin în apă rece, apoi se feliază. Ouăle se fierb. Ceapa mărunțită se înăbușă în ulei,  se adaugă rinichii, se asezonează cu sare și piper, se amestecă și se înăbușă 8-10 minute sub capac( dacă se lasă mai mult timp, rinichii se întăresc). Smântâna se amestecă cu muștarul simplu și cel cu semințe, se toarnă peste rinichi și se lasă să dea 2-3 clocote pe foc moderat. Se ia deoparte și se potrivește gustul cu zeamă de lămâie. Se servește cu felii de ouă și mămăligă. 

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...