2015. december 26.

Réteslapban sült gombás kolbász - Cârnați în foi de plăcinte cu ciuperci





Réteslapban sült gombás kolbász 
 
Hozzávalók 4 személyre: 4 réteslap, 2 szál, kb. 20 cm.-es nyers kolbász, 60 dkg gomba, 1 hagyma, 2 tojás, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 12 dkg vaj, 1 csokor petrezselyemzöld,  só, bors, szezámmag.  

Elkészítése: Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük a vaj felében, hozzáadjuk a szintén apróra vágott gombát, sózzuk, borsózzuk és zsírjára sütjük.  Ha kihűlt hozzáadunk  egy felvert tojást, a zsemlemorzsát és összekavarjuk. A megmaradt vajat megolvasztjuk és lekenjük a réteslapokat, 2-2 lapot egymásra helyezünk. A gombás masszát két részre osztjuk és a réteslapok közepére kenjük, olyan szélességben, amilyen hosszúak a kolbászok. A kolbászokat ráhelyezzük a gombás részek egyik szélére, a szélső, üresen maradt réteslaprészeket ráhajtjuk a gombás részre, majd a kolbásztól kezdve felcsavarjuk. Az így kapott tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, tetejüket lekenjük a megmaradt tojással és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 25-30 percig sütjük. Szeletekre vágva, párolt, vajban megforgatott, vegyes zöldségkörettel tálaljuk. 





Cârnați în foi de plăcinte cu ciuperci

Ingrediente pentru 4 persoane:  4 foi de plăcintă, 2  fire a câte 20 cm cârnați proaspeți, 600 g ciuperci, 1 ceapă, 2 ouă, 2 linguri pesmet, 120 g unt, frunze de pătrunjel verde, sare, piper, semințe de susan.

Prepararea: Ceapa mărunțită se călește în jumătate din cantitatea de unt, se adaugă ciupercile spălate și mărunțite, și se înăbușe până când le scade apa. Când sa răcit, se adaugă 1 ou bătut, pesmetul, frunzele de pătrunjel verde mărunțite, se asezonează cu sare și piper și se amestecă. Untul rămas se topește, se ung foile de plăcintă și se suprapun câte două foi.  Compoziția de ciuperci se întinde pe mijlocul foilor, într-o fâșie egală cu lungimea  cârnațului. Cârnațul se așază într-un capăt peste ciuperci, se pliază marginile foii dintr-o parte și alta a cârnațului, apoi se rulează dinspre cârnați spre partea opusă. Rulourile astfel formate se așază în tavă pe hârtie de copt, se ung cu ou bătut și se presară cu semințe de susan. Se coc 25-30 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade. Se lasă 15 minute la odihnit, după care se feliază și se servește cu garnitură de legume înăbușite în unt.

2 megjegyzés:

Gabriella kalandjai a konyhában - Pöttyös Otthon írta...

Csodás látvány!
Szép Karácsonyt kívánok Neked és szeretteidnek!

marisz57 írta...

Rég jártam már nálad, de látom, te mindig csodás ételeket teszel az asztalra. Csodás a kocsonyád is, már a látványa elbűvölő...:)
A poékaleves egyik kedvenc levesünk lett, mióta először főztem.
ezt a réteslapban sült kolbászt disznóvágás után ki fogom próbálni!
Utólag kívánok boldog ünnepeket családoddal együtt! :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...