2016. január 8.

Gránátalmás pavlova torta






Hozzávalók:
 a habcsók laphoz: 4 tojásfehérje, 25 dkg porcukor, 1 evőkanál kukorica keményítő, 1 teáskanál almaecet, csipetnyi só: 

a krémhez: 15 dkg mascarpone, 2 dl tejszín, 3 evőkanál porcukor, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 1-2 evőkanál citromlé, pár csepp vanília kivonat, 3 dkg étcsokoládé+ 1 teáskanál olaj, 1 evőkanál kukorica keményítő, 1 gránátalma. 

Elkészítése:


1. A szobahőmérsékletű tojásfehérjéhez adjuk a sót és kézi mixerrel verni kezdjük, mikor már habos, de még nem kemény, beleöntjük az ecetet.
2. Tovább verve, kanalanként hozzáadjuk a porcukrot és addig verjük, míg fényes, kemény habot nem kapunk.
3. Beleszórjuk a keményítőt és könnyedén beleforgatjuk.
4. 24-26 cm átmérőjű, kör alakra simítjuk egy szilikonos lapra, majd előmelegített sütőben, 150 fokon sütjük. 40 perc után kissé kinyitjuk a sütő ajtaját és további 40 percig szárítjuk.


5. A gránátalmát kettőbe vágjuk, kiverjük a magokat, majd szűrőbe tesszük, leöntjük 1/2 dl vízzel, a gyümölcslét kifogjuk.
6. Kb. 1-1,5 dl gyümölcslé lesz, melyet elkavarunk 1 teáskanál kukoricakeményítővel és 2 evőkanál porcukorral, majd sűrűsödésig főzzük.
7. A mascarponet kikavarjuk a porcukorral, a citromhéjjal, a citromlével meg a vanília kivonattal, a tejszínt felverjük, majd beleforgatjuk a sajtkrémbe.
8. A krémet a habcsóklapra simítjuk, ráöntjük a gránátalma szirupot és rászórjuk a magokat.
9. A csokoládét felolvasztjuk, belekavarjuk az olajat, majd papírtölcsérbe öntjük és a torta tetejére csurgatjuk. 1-2 órára lehűtjük, majd tálaljuk. 


1 megjegyzés:

teller-cake írta...

Igazán gyönyörűen néz ki, lélegzetelállító! BUÉK neked! :-)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...