2018. január 31.

Recés krumpli tejszínben párolva



Hozzávalók 4 személyre: 1 kg krumpli, 15 dkg sonka, 15 dkg sajt, 1 hagyma, 1 evőkanál házi ételízesítő, 1 evőkanál darált paprika, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld, 1 teáskanál étkezési keményítő, 2 dl főzőtejszín,  olaj, só, bors, fűszerpaprika.
Elkészítése:

1.      A krumplit meghámozzuk, a sonkát meg a sajtot vékony szeletekre vágjuk.
2.      A krumplikat keresztben bevagdossuk, úgy, hogy alul egyben maradjanak.


3.      Minden vágásba egy-egy kis szelet sajtot, illetve sonkát teszünk, megszórjuk sóval, borssal meg fűszerpaprikával.
4.      Egy kiolajozott tepsibe szórjuk az apróra vágott hagymát, az ételízesítőt, meg a  paprika darálékot.


5.      Beletesszük a krumplikat, felöntjük 2 dl vízzel és megszórjuk a petrezselyemzölddel.

6.      Forró sütőben 40-50 percig pároljuk, félidőben ráöntjük a keményítővel elkavart tejszínt is. Forrón tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...